Τηλ: 210 9760 300 Email : info@statiras.gr

Φυσικη Ιχθυοκαλλιεργεια Λιμνοθαλασσας

Ο Αμβρακικός κόλπος αποτελείται από ένα σύμπλεγμα υγροτόπων, το οποίο έχει δημιουργηθεί λόγω της εκβολής ποταμών και χειμάρρων στο κόλπο. Λόγω της μοναδικότητας του, ο Αμβρακικός κόλπος έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της παγκόσμιας κοινότητας.

Ο υγρότοπος, λόγω της σπανιότητας των διαπλάσεων και των οικοτόπων όσο και της παρουσίας σε αυτόν σπανίων και απειλούμενων ειδών έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις πλέον σημαντικές περιοχές του Δικτύου NATURA 2000.

 Τα αλιεύματα που παράγονται είναι απολύτως ασφαλή αφού δεν υπάρχουν πηγές ρύπανσης στην περιοχή. Αυτό αποδεικνύεται και από την παρουσία ευαίσθητων στη ρύπανση οργανισμών όπως είναι τα εχινόδερμα αλλά και από τις αναλύσεις του νερού και των ψαριών που αποδεικνύουν την απουσία βαρέων μετάλλων, παρασιτοκτόνων φυτοφαρμάκων αντιβιοτικών και βιοτοξινών.

Η Statiras Fishery η οποία έχει την αποκλειστική εκμετάλευση του Φυσικού Ιχθυοτροφείου της λιμνοθάλασσας Κόφτρα Παληομπούκα, έκτασης 5.500 στρ προσφέρει μια πληθώρα άκρως γευστικών ιχθυδίων «Ελευθέρας βοσκής» τα οποία τρέφονται αποκλειστικά από την πλούσια βλάστηση, τα φύκια και το άφθονο πλανγκτόν της λιμνοθάλασσας.

Προιόντα

  • Τσιπούρα
  • Λαυράκι
  • Κέφαλος
  • Χέλι
  • Αθερίνα
  • Γοβιός

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...