Τηλ: 210 9760 300 Email : info@statiras.gr

Αμβρακικός
01
Jun

Συμμετοχη της STATIRAS GROUP AE στo Δικτυο Προστασιας του Παρακτιου Περιβαλλοντος Αμβρακικου-Λευκαδος

Το παρόν έδωσε η STATIRAS GROUP AE  τη Κυριακή 30 Μαΐου στη Κορωνησία Άρτας, συμμετέχοντας στη περιβαλλοντική δράση που διοργάνωσε  το Εργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, με επικεφαλής τον Καθηγητή Χρ. Στύλιο.

Σκοπός της δράσης αυτής είναι η δημιουργία Δικτύου Προστασίας του Παράκτιου Περιβάλλοντος των Περιοχών Αμβρακικού – Λευκάδος, μέσω του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας 2014 – 2020 «InterregRE.CO.RD – Καινοτόμες Στρατηγικές Έρευνας και Ανάπτυξης για τη Βιώσιμη Διαχείριση Απορριμάτων στις Παράκτιες Περιοχές».

Η εταιρεία, μέσω του προϊοντικού της βραχίονα AMVRAKIKOS sea food & more,  διαχειρίζεται αλιευτικά τη λιμνοθάλασσα Κόφτρα-Παληομπούκα Νεοχωρίου Άρτας και η  περιβαλλοντική προστασία αποτελεί βασικό πυλώνα της εταιρικής της φιλοσοφίας.  Εφαρμόζει στις δραστηριότητές της καλές πρακτικές περιβαλλοντικής διαχείρισης και κι έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμα ΕΚΕ της ανάλογες δράσεις.  Γι αυτό αποδέχτηκε με χαρά  την πρόσκληση συμμετοχής της και συμμετείχε ενεργά στη δράση με την παρουσία του Προέδρου της κ. Ζώη Κολιού, της Γενικής Διευθύντριας κα Λίας Εγγλέζου , του ιχθυολόγου κ. Γιάννη Γαλάνη  και ομάδας εργαζομένων της.

Η δράση ξεκίνησε με τον καθαρισμό της παραλίας της Κορωνησίας  από τους συμμετέχοντες όπως το 1ο Σύστημα Προσκόπων Άρτας,  το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Μαρία Χρ. Παπαβασιλείου, το πολιτιστικό σύλλογο Κορωνησίας κ.α. περισυλλέγοντας  (δυστυχώς) μεγάλο όγκο πλαστικών και λοιπών  απορριμμάτων.

Με το πέρας του καθαρισμού της παραλίας ακολούθησαν ομιλίες σχετικές με περιβαλλοντικά θέματα και την κυκλική οικονομία, από τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Στύλιο, τον Καθηγητή Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Παπαδάκη και τον κ. Μπαρέλο εκ μέρους του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού Κόλπου- Λευκάδας, ενώ τον λόγο έλαβε και ο Πρόεδρος της STATIRAS GROUP AE κ. Ζώης Κολιός.  Στη τοποθέτησή του, ο κ. Κολιός τόνισε πως το περιβάλλον και ειδικότερα η θάλασσα, είναι το σπίτι μας και ότι οφείλουμε να το προστατεύουμε ώστε τα παιδιά μας να έχουν μέλλον σε ένα βιώσιμο περιβάλλον.   Επίσης, δήλωσε ότι οι  επιχειρήσεις του είναι στη διάθεση κάθε Φορέα ή δράσης προς την κατεύθυνση αυτή και συνεχάρη τους διοργανωτές για την άψογη εκδήλωση.

Leave a Reply

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...