Τηλ: 210 9760 300 Email : info@statiras.gr

Καθαρισμός λιμνοθάλασσας
27
Apr

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ!

Στα πλαίσια των πρακτικών ορθής περιβαλλοντικής διαχείρησης που εφαρμόζει η Statiras Α.Ε ως εκμεταλλευτής της λιμνοθάλασσας «Κόφτρα – Παληομπούκα» Νεοχωρίου Άρτας, διενεργήθηκε από το προσωπικό της ακόμη μία φορά την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, καθαρισμός της λιμνοθάλασσας αλλά και των περιοχών πέριξ αυτής.

Καθαρισμός λιμνοθάλασσαςΗ δράση αυτή αφιερώθηκε συμβολικά στην επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης και είναι μέρος ενός οργανωμένου πλάνου συντήρησης και καθαρισμού του περιβάλλοντος που έχει ως στόχο τη προστασία του οικοσυστήματος του Αμβρακικού κόλπου.

Αποτέλεσμα της δράσης ήταν η  απομάκρυνση μεγάλου όγκου απορριμάτων, πλαστικών, διχτυών κι άλλων αλιευτικών εργαλείων που πλέον δε θα καταλήξουν στις ακτές και το βυθό του Αμβρακικού.

Επιπλέον, οποιοσδήποτε επιθυμεί να περιηγηθεί στα μαγευτικά μονοπάτια της λιμνοθάλασσας, θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει τη βόλτα του σε ένα απόλυτα καθαρό περιβάλλον.

Καθαρισμός λιμνοθάλασσαςΤέλος, λόγω της καθοριστικής συμμετοχής του ανθρώπινου παράγοντα στη διατήρηση και τη διασφάλιση του γενναιόδωρου οικοσυστήματος του Αμβρακικού, μετά τη λήξη των μέτρων προστασίας για το Covid-19, θα ακολουθήσουν παρόμοιες δράσεις στις οποίες θα μπορούν να λάβουν μέρος φορείς αλλά και πολίτες εφόσον το επιθυμούν.

Leave a Reply

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...